Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Καλοκαίρι 2014

Ο Σύλλογοςς Αμπελιωνιτών πραγματοποίησε τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Αμπελιώνας-Καλοκαίρι 2014 το διήμερο 16 και 17 Αυγούστου 2014 στην Αμπελιώνα.

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε η 3η Πεζοπορία στο Αμπελιωνίτικο Βουνό. Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία «Σωκράτης Δερεχάνης» στο ιατρείο. Η ανάβαση έγινε από παλαιό μονοπάτι. Φτάσαμε στην κορυφή στην Βίγλα από όπου ατενίσαμε τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Ακολούθησε στάση στο Φιλιατρό και τον Άγιο Ιάκωβο για κολατσιό. Η ομάδα των πεζοπόρων κατέβηκε από τον δρόμο και όλοι συγκεντρώθηκαν μεσημεριανή ώρα πλέον στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου απονεμήθηκαν από το ΔΣ του Συλλόγου σε όλους τα αναμνηστικά διπλώματα.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελιώνας «Θόδωρος Αγγελόπουλος». Στο συγκεκριμένο γεγονός ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνιος Ραυτόπουλος αφού χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο πρόεδρο του ΔΔ Αμπελιώνας κ. Θόδωρο Κουρτεσόπουλο. Ακολούθησε ζωντανή μουσική με έντεχνα, ελαφρολαϊκά και λαϊκά ακούσματα από τους μουσικούς Νώντα Πιτυρινόπουλο, Νικηφόρο Στάικο και Μπάμπη Παπαϊωάννου. Συνόδευσε φωνητικά η Κωνσταντίνα Λαμπράκου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραδοσιακή γουρουνοπούλα.

Το βράδυ της Κυριακής, 17 Αυγούστου ένα πρωτόγνωρο σκηνικό στήθηκε στο αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελιώνας «Θόδωρος Αγγελόπουλος». Η κινηματογραφική βραδιά ήταν γεγονός όταν η οθόνη στήθηκε στο περιστύλιο του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου. Μια ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα προβαλλόταν για πρώτη φορά στον τόπο καταγωγής του μεγάλου μας σκηνοθέτη. Η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» προβλήθηκε και όσοι είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν έζησαν την σπάνια ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας που οργάνωσε ο Σύλλογος Αμπελιωνιτών με θέμα: «Εκφράσεις-αντανακλάσεις-συναισθήματα» στήθηκε το τριήμερο 15-17 Αυγούστου στο εσωτερικό του Πολιτιστικού Κέντρου της Αμπελιώνας. Συμμετείχαν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Νιάρχος Ιωάννης, Παπαγγελοπούλου Ιουλία, Ραυτόπουλος Διονύσης, Σακκάς Βασίλης, Τζανετόπουλος Κώστας. Όλοι όσοι βρέθηκαν αυτό το τριήμερο στην Αμπελιώνα πέρασαν από την έκθεση για να δουν τα εκθέματα.